Rakan VVIP Laman PFKE.com

Berita Yang Masih Panas..

Gomo Kelate Gomo!

Selasa, 7 Februari 2012

The Red Warriors Buru Lebih Ramai Import?

Miguel Isidro De Pina Tavares antara calon-calon pemain yang
akan menguatkan barisan The Red Warriors andaian Trialnya berjaya.


Setelah menemui kegagalan dalam mencari pemain import yang sesuai, The Red Warriors meneruskan usaha untuk mengesan bakat-bakat terpendam dari luar negara hingga ke Portugal dan Sepanyol. Hasil daripada pemantauan dan laporan, The Red Warriors ternyata tertarik dengan seorang pemain berbangsa Portugal yang merupakan pemain penyerang yang cukup digeruni dalam kancah Liga Portugal. Ketajaman penyudah di samping skill yang cukup mantap menjadikan pemain ini antara pemain yang cukup sempurna serta sesuai untuk dijadikan oleh KAFA sebagai calon untuk trial bersama The Red Warriors kelak.

Biodata Miguel Isidro De Pina Tavares
Nama Penuh : Miguel Tavares Veiga De Pina
Tarikh Lahir : 26 Februari 1981
Asal : Portugal
Ketinggian : 1.87 m
Posisi : Penyerang
Pengalaman : Red Star FC (2009-2010), Gloria Bistrita (2010)
Status Sekarang : Free Agent


Diego Leon merupakan antara pemain yang lahir
daripada produk kelab tersohor dunia, Real Madrid CF.


Tidak cukup dengan memantau perkembangan Miguel dari Portugal, KAFA turut mengorak langkah dengan bertukar angin ke negara Juara Piala Dunia 2010 iaitu Sepanyol. Hasil scouting yang dibuat menyaksikan terkesannya sebutir lagi permata yang dilihat mampu menyinar dan berpotensi untuk diuji bersama The Red Warriors iaitu pemain yang berumur 29 tahun iaitu Diego Leon. Pemain ini merupakan antara produk keluaran  kelab elit Sepanyol yang juga dikenali dengan gelaran 'The Galaticos' dalam kalangan penggemar bolasepak dunia. 

Pemain ini bertuah apabila memulakan kariernya seawal tahun 2004 bersama pasukan Real Madrid B sebelum diserap ke pasukan utama Real Madrid pada tahun 2005 hingga tahun 2006. Selepas itu, perjalanan karier Diego terus berkembang sehinggalah beliau merantau ke beberapa negara Eropah lain. Seandainya pasti Diego Leon akan beraksi bersama Kelantan, ini bermakna buat pertama kalinya Diego menjejakkan kakinya di Asia Tenggara khususnya di bumi Che Siti Wan Kembang.



Biodata Diego Leon
Nama Penuh : Diego Leon Ayarza
Tarikh Lahir : 16 Januari 1984
Asal : Palencia, Sepanyol.
Ketinggian : 1.70 m
Posisi : Pemain Tengah/ Midfielder
Kepakaran : Pakar Sepakan Percuma
Status Terkini : Masih mewakili Kelab Nea Salamina
Pengalaman : Real Madrid (2004-2006), Arminia Bielefeld (2005-2006)[Secara Pinjaman], Grasshopper (2006-2007), Barnsley (2008-2009), Las palmas (2009-2010), Wacker Burghausen (2010-2011), Nea Salamina (2011)

Pengalaman Bersama Skuad Kebangsaan : Sepanyol Bawah-16 (2000-2001), Sepanyol Bawah-17 (2001)

Liga Super Malaysia 2012 : 8 Februari 2012



 
KUALA LUMPUR VS KEDAH FA
Stadium KLFA, Kuala Lumpur.
4.45 petang



TERENGGANU VS PKNS FC
Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, K.Terengganu.
4.45 petang



SABAH FA VS KELANTAN FA
Stadium Likas, Kota Kinabalu.
8.15 malam



SELANGOR VS SINGAPORE LIONSXII
Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur.
8.45 malam



NEGERI SEMBILAN VS T-TEAM
Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi
8.45 malam



PERAK FA VS SARAWAK FA
Stadium Ipoh, Perak.
8.45 malam



JOHOR FC VS FELDA UNITED
Stadium J-Corp Pasir Gudang, Johor Bahru.
8.45 malam

Isnin, 6 Februari 2012

Chants The Red Warriors untuk PES 2011/12



Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia diucapkan kepada pengikut tegar blog ini.. Pada hari ini 6 Februari 2012, admin ingin lancarkan chants The Red Warriors keluaran admin untuk PES 2011/12.. Dengan adanya chants ini, semangat anda untuk bermain game akan lebih bersemangat..

Untuk kemudahan kita bersama, admin sudah upload file ini dan untuk mendapatkannya, anda boleh la download secara PERCUMA dengan klik link di bawah..

Download chants The Red Warriors

Sabtu, 4 Februari 2012

Ghaddar, Antwi belum cukup bagus?

Ghaddar mungkin memerlukan lebih masa untuk lebih sesuaikan diri.

Antwi masih belum mampu yakinkan peminat The Red Warriors.

Cukup sedih untuk membayangkan pemergian dua pemain import ini dari Skuad Liga Super The Red Warriors apabila mereka dikhabarkan bakal digugurkan diatas persembahan yang longlai sebelum ini. Walau bagaimanapun, admin rasa mereka sepatutnya diberi lebih banyak peluang untuk membuktikan kebolehan mereka yang sebenar memandangkan saingan Liga Super Malaysia masih lagi awal. 

Peter James Butler juga seharusnya bimbang tentang kedudukannya
di Kelantan diatas persembahan hambar anak didiknya sejak akhir-akhir ini.
Photo Credit : J Photography



Mengapa perlunya terburu-buru menggugurkan pemain-pemain ini? admin tidak merasakan pemain menjadi masalah kepada kemerosotan prestasi The Red Warriors sebaliknya secara peribadinya admin menyalahkan jurulatih Kelantan, Peter James Butler yang tidak berani membuat sesuatu keputusan yang lebih bijak. Beliau seharusnya memikirkan corak permainan yang sesuai dan 'selesa' kepada anak didiknya di atas padang, bukannya untuk melihat 'aksi cantik' semata-mata..

Ghaddar masih kemarau jaringan bersama The Red Warriors.

Seperti mana-mana sedia maklum, penyerang pastinya berperanan untuk menjaringkan gol dan jumlah jaringan yang dilakukan pastinya akan membuktikan kehebatan seseorang pemain bolasepak yang bergelar penyerang. Oleh itu, admin tidak melihat Muhamad Ghaddar dan Dennis Antwi leka di atas padang sebaliknya mereka selalu 'struggle' dalam memastikan kejayaan The Red Warriors dalam sesuatu perlawanan.  Jika anda masih ingat, penyerang terbaik dunia seperti Fernando Torres dan Cristiano Ronaldo juga memerlukan masa dan ruang di tempat baru sebelum mereka masing-masing meledak gol-gol penting yang sekaligus menutup kritikan pedas media dan para peminat mereka.


Admin melihat Dennis Antwi mempunyai prospek yang cukup cerah memandangkan pemain dari Ghana itu masih muda dan berkebolehan tinggi di atas padang apatah lagi beliau cukup serasi untuk digandingkan dengan penyerang terbaik kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha. Admin percaya sekiranya Antwi diberi sedikit peluang dan ruang untuk terus kekal bersama Kelantan, tidak mustahil keajaiban akan berlaku. Apa-apa pun, hanya pihak pengurusan KAFA yang bakal menentukan sama ada nasib dua awang import ini terus kekal bermain di stadium keramat The Red Warriors atau sebaliknya..

Jumaat, 3 Februari 2012

Pemain The Red Warriors Dalam PES 2012..

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia kepada peminat-peminat bolasepak terhormat.. Penulis sememangnya suka berkongsi cerita dengan rakan-rakan dan hari ni penulis ingin kongsikan hobi penulis dan pastinya turut menjadi hobi rakan-rakan juga.. PES 2012... Pasti tidak asing dalam kalangan penggemar-penggemar game bolasepak kan.. Tapi seperti yang sudah penulis maklumkan, penulis lebih gemar menwakili Skuad tempatan berbanding skuad Liga dari Eropah..

Oleh itu, penulis ingin berkongsi dengan kawan-kawan sekalian tentang PES 2012 yang penulis sedang hadapi..
Nak tengok muka-muka player Kelantan dalam bentuk 'game' tak? Jom kita saksikan..

Ini gambar Kapten The Red Warriors dalam Versi PES 2012.. Serupa tak?

Mungkin agak handsome 'Piya' yang dalam game kan? Hehehe.. (Gurau Sopan)


Ini pulak rupa pemain pertahanan The Red Warriors, Daudsu Jamaluddin.. Smart tak?


Ada iras-iras tak dengan Daudsu yang real ni? Hehehe..


Untuk pemain-pemain lain akan penulis pamerkan pada posting yang berikutnya ye :)

Khamis, 2 Februari 2012

Download PES 2012 Full Version FREE.. Jom3x..

Penulis sedia maklum bahawa tidak semua yang mampu untuk selalu mengupdate game bolasepak PES (Pro Evolution Soccer) setiap tahun dengan terpaksa berbelanja beringgit-ringgit tiap kali ia dikeluarkan.. Hehehe.. Tapi bagi penulis, penyokong bolasepak yang betul fanatik pasti akan mencari jalan untuk mendapatkan game tersebut kan.. Hah,, Oleh itu penulis dengan rasa gembira ingin berkongsi satu laman web PERCUMA yang mana menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada anda untuk mendownload game-game kesukaan anda..



Ini adalah linknya :

LINK IDWS
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part01.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part02.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part03.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part04.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part05.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part06.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part07.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part08.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part09.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part10.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part11.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part12.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part13.html
http://www.indowebster.com/pro_evolution_soccer_2012_multilanguage_pj06_part14.html

pass IDWS part 14:
pes2012

LINK MF
http://www.mediafire.com/?9bdfq9h9e97mq6x
http://www.mediafire.com/?i9yc8pbrchth4zk
http://www.mediafire.com/?dt3zikvc7dz4hdg
http://www.mediafire.com/?wcb3e1x5b1ude49
http://www.mediafire.com/?5bybflaf3ofna89
http://www.mediafire.com/?db2kp8gpatrphot
http://www.mediafire.com/?anaq44spk4oddzn
http://www.mediafire.com/?19zii2qdssdhesn
http://www.mediafire.com/?vn76n7iabjmkk6k
http://www.mediafire.com/?9bshxqlokn51yxu
http://www.mediafire.com/?95ym5q7r7mvtvxl
http://www.mediafire.com/?q4gcp807rgdngv7
http://www.mediafire.com/?qa6b0rm4x8wic95
http://www.mediafire.com/?atbzm9jpvupsb86
http://www.mediafire.com/?kl71jrs866py7ub
http://www.mediafire.com/?h689urk25uvb1k8
http://www.mediafire.com/?mj5qiqmcid421i9
http://www.mediafire.com/?y47ezey244yyqi6
http://www.mediafire.com/?ef0ng6pa40in1z8
http://www.mediafire.com/?y37hc57p5hmzuzs
http://www.mediafire.com/?e0ob511x7dqq257
http://www.mediafire.com/?towvfacvrcsel14
http://www.mediafire.com/?rb12ibmb1wt4rb4
http://www.mediafire.com/?efqpub9o4b2i5ca
http://www.mediafire.com/?3j57lbabtqd95pb
http://www.mediafire.com/?nuvtv95ct0x0n1u
http://www.mediafire.com/?x81q1a2xiwm1jgm
http://www.mediafire.com/?mwfcsuk3lp1trdb
http://www.mediafire.com/?zl5xa1g8fb25v3z
http://www.mediafire.com/?np6byg20o8zqf2c
http://www.mediafire.com/?oiiu3vir2asivwf
http://www.mediafire.com/?91mfzcr4u2wdzl0
http://www.mediafire.com/?v1ngjoa60amh087

LINK MAKNYOS
http://www.maknyos..com/483kbsetarba/ind-pes2012-cardman.part01-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/lqkf0aw8op9g/ind-pes2012-cardman.part02-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/vg04qhu95qhv/ind-pes2012-cardman.part03-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/rscu8hpk0wav/ind-pes2012-cardman.part04-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/ks7pdl0e0muu/ind-pes2012-cardman.part05-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/w0w6gbp726k8/ind-pes2012-cardman.part06-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/jtu88oxjzc2t/ind-pes2012-cardman.part07-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/briznr2g0z4h/ind-pes2012-cardman.part08-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/ndo2f9wxmd8m/ind-pes2012-cardman.part09-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/78h7dx6vkhv7/ind-pes2012-cardman.part10-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/987hv04b9jhr/ind-pes2012-cardman.part11-maknyos..com.rar.html
http://www.maknyos..com/4dgzk33epuqw/ind-pes2012-cardman.part12-maknyos..com.rar.html

SINGGLE LINK
http://games.gol.ge/Pro_Evolution_Soccer_2012/PES_2012.iso

CRACK
http://www.file%2Aserve..com/file/JNcZKhB/pes.crck.rar
ATAU
http://www.file%2Asonic..com/file/2170634234/PES.2012.Only.krack.rar

CARA INSTALL
Install the game
Use one of the serials:
7X9K-YYES-64AV-4HAN-3JRN
HJJN-XJ64-363X-99V5-KSJ4
7XFH-RLM2-ET5U-MWH5-RHFE
4VRE-P766-LL3F-MYLP-YUTT
S2D9-M3XC-HE3C-5R9P-TASM
9R9U-MUXR-JHTJ-2MFN-F329
XT44-6AV3-HLEC-23TC-67PR
SEHM-S2NT-24M7-9LJ4-VP6K
7TW2-TLXR-W7LS-KTPY-TWNE
33CF-3PS5-CH3F-CYWA-JERW
Copy and replace crack

Safee Bergelar Jutawan Bolasepak Malaysia..




JAKARTA – Masa depan penyerang sensasi Harimau Malaya, Mohd. Safee Sali bersama kelab Pelita Jaya FC terjawab semalam.Seperti dijangka, pemain kelahiran Kajang, Selangor itu secara rasmi menyambung kontrak selama dua tahun lagi dengan kelab tersebut.

Kontrak dua tahun itu menawarkan pakej bernilai lebih RM2 juta termasuk pelbagai kemudahan seperti bonus tetap perlawanan, rumah, kenderaan, pemandu peribadi, cukai yang dibayar oleh kelab, tiket pergi balik ke Kuala Lumpur yang disediakan oleh kelab dan penghormatan sebagai kapten Pelita Jaya FC.
Nilai kontrak baharu itu bertambah sekali ganda berbanding kontraknya sebelum ini yang berakhir kelmarin (31 Januari 2012).

Pengumuman mengenai lanjutan kontrak Safee dibuat oleh Pelita Jaya FC di Jakarta semalam pada majlis yang turut dihadiri Pengurus Besar Pasukan, Iwan Budianto, Pengurus Pasukan, Lalu Mara dan Safee sendiri.
Pengurus Safee, Zakaria Rahim berkata, dalam kontrak baharu itu, Safee juga akan menerima pakej tambahan image rights di mana pihak kelab akan mengusahakan untuk Safee mendapat commercial endorsement bagi pelbagai produk di seluruh Indonesia daripada syarikat-syarikat yang memerlukan imej Safee bagi tujuan pengiklanan dan pemasaran.

Safee juga akan diberi peluang bermain dengan mana-mana kelab milik penuh Pelita Jaya Cronus apabila ada peluang dan sesuai dengan tempoh pendaftaran yang ditetapkan oleh liga di negara-negara berkenaan.
Selain Pelita Jaya FC, kelab milik penuh Pelita Jaya Cronus, termasuklah Brisbane Roar FC di Australia yang akan bermain di AFC Champions League 2012, CS Vise di Belgium, kelab divisyen dua di Liga Belgium dan SAD Uruguay sebuah kelab remaja di Uruguay.

Pelita Jaya juga mempunyai hubungan yang amat akrab dengan beberapa kelab lain di dunia seperti lima kelab di liga Brazil, antaranya Flamengo FC dan beberapa kelab di Eropah terutama di Belanda, termasuk Ajax Amsterdam FC.

“Pelita Jaya Cronus pernah memiliki sebuah kelab Liga Perdana England iaitu Leicester City FC tetapi telah menjual pemilikannya di sana, namun mereka masih mempunyai hubungan yang amat akrab dengan kelab dan pengurusannya di sana,” kata Zakaria.

Beliau berkata, Safee juga dilantik sebagai Duta Sekolah Sepak Bola Pelita Jaya di Sawangan, Jawa Barat, Indonesia dan Akademi Sepak Bola milik Pelita Jaya, di mana pengurusan Safee sedang berbincang untuk pemberian saham pemilikan akademi itu demi masa depan Safee.

“Akademi ini sudah mempunyai 600 pelajar di Jakarta sahaja dan mempunyai cawangan di daerah lain di Indonesia. Kelab juga bersedia untuk membantu Safee memulakan perniagaan di Indonesia apabila beliau tamat bermain dengan Pelita Jaya atau menamatkan karier profesionalnya nanti,” kata Zakaria.
Pengurus Safee itu berkata, keputusan yang dibuat oleh Safee untuk terus bermain dengan Pelita Jaya adalah satu keputusan yang telah diteliti semasak-masaknya setelah mengambil kira pelbagai aspek dan risiko.

Selain Pelita Jaya, Safee juga mendapat beberapa tawaran lain antaranya Muangthong FC dan Buriram FC di Thailand, empat pasukan dari Malaysia antaranya Kelantan, Negeri Sembilan, Johor FC dan Johor selain pasukan Selangor yang sentiasa bersedia bila-bila masa sahaja untuk Safee kembali ke pangkuan mereka.
Safee juga mendapat tawaran daripada pemilik Cardiff City FC untuk bermain di sana tetapi harus melalui proses bermain bersama kelab di Eropah yang mempunyai afiliasi dengan Cardiff City untuk tempoh sekurang-kurangnya satu tahun terlebih dahulu.

Selain itu Safee juga pernah mendapat tawaran untuk menjalani ujian bersama lima kelab di Jerman antaranya Eintract Frankfurt, SG Dynamo Dresden, namun, atas faktor kecederaan dan mengutamakan persiapan pasukan kebangsaan untuk memulakan kempen Pra Piala Dunia 2011 pada ketika itu, Safee terpaksa melupakan peluang keemasan itu, walaupun masih menyimpan cita-cita untuk bersama salah satu kelab di Eropah satu hari nanti.

Credit to : Kosmo! Online..

The Red Warriors dalam PES 2012... Komen Anda?





Assalamualaikum dan Salam sejahtera diucapkan kepada peminat-peminat bolasepak yang terhormat. Memang agak terkilan dengan kekalahan skuad Sang Kijang pada perlawanan semalam ke atas skuad Kebangsaan namun hakikatnya biasa la kalau berhadapan dengan skuad 'Malaysia.. Kalah ada makna terr... hehehe.. Meh pakat rileks sekejap dengan melihat preview game terbaru keluaran KONAMI,,, Pro Evolution Soccer 2012 (PES 2012)..




Dalam PES 2012, terus terang penulis tidak terlalu gemar bermain untuk mewakili mana-mana kelab Eropah sebaliknya penulis lebih gemar 'Edit' serta 'Create' team Liga Malaysia.. Hehe.. Hampir 2 hingga tiga hari penulis akan menjalankan 'kerja edit' dalam memastikan pasukan kesayangan penulis berdiri megah setanding dengan kelab-kelab Eropah lain dalam beberapa kejohanan termasuklah UEFA Champions League. Hehehe.. Setakat ini Alhamdulillah skuad The Red Warriors kendalian penulis masih beraksi cemerlang dalam peringkat kumpulan UCC.. Semoga Terhibur ya..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...