Rakan VVIP Laman PFKE.com

Berita Yang Masih Panas..

Gomo Kelate Gomo!

Ahad, 1 Julai 2012

Matyo Perlu Bangkit Jika Ingin Pertahankan SuperMokh

Norshahrul Idlan Talaha sewaktu menerima anugerah
Supermokh musim 2011/2012.

Seandainya dilihat pada prestasi semasa penyerang prolifik The Red Warriors, Norshahrul Idlan Talaha jelas sekali amat-amat membimbangkan baik kem Kelantan mahupun penyokong setia mereka yang sudah sekian lama menanti kebangkitan pemyerang kelahiran Besut itu. Ternyata masalah kecederaan yang dialami oleh Norshahrul memberi kesan yang begitu besar sehingga menganggu rentak persembahan beliau di atas padang. Walau bagaimanapun, Norshahrul kini dilihat cukup gigih untuk kembali memastikan kecergasan beliau berada pada tahap yang lebih baik. Sudah pasti kehebatan seseorang penyerang akan dinilai berdasarkan jumlah jaringan yang mampu disumbangkan kepada sesebuah pasukan.

Norshahrul Idlan Talaha kini masih gagal meledakkan gol
dalam beberapa perlawanan penting bersama The Red Warriors.


Norshahrul Idlan Talaha sepatutnya bersyukur kerana Jurulatih The Red Warriors, Bojan Hodak masih lagi memberi kepercayaan kepadanya untuk bermain dalam kesebelasan utama pada setiap kali The Red Warriors beraksi. Terbaru, Kemenangan tipis Kelantan keatas Selangor tempoh hari jelas sekali menampakkan kebuntuan Norshahrul Idlan melakukan penyudah dengan baik meskipun dihidangkan dengan beberapa peluang yang baik. Walau bagaimanapun, para penyokong setia The Red Warriors percaya bahawa pemain yang dikenali dengan nama samaran "Matyo" itu mampu bangkit daripada prestasi suramnya itu dan sekaligus beliau mempertahankan status beliau selaku "Pemain Paling Bernilai" dalam arena bolasepak Malaysia. 

Ghaddar dan Norshahrul antara gandingan yang mampu
memberi ancaman kepada mana-mana pasukan dalam kancah Liga M musim ini.


Apa yang perlu dilakukan oleh matyo ialah beliau perlu membentuk persefahaman yang baik dengan gandingan pemain import dari Lubnan, Muhamad Ghaddar agar jentera serangan The Red Warriors dapat berfungsi dengan baik. 

1 ulasan :

Tanpa Nama berkata...

Hello! I'm at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the fantastic work!
My homepage :: epl transfer rumours clubs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...