Rakan VVIP Laman PFKE.com

Berita Yang Masih Panas..

Gomo Kelate Gomo!

Sabtu, 12 Mei 2012

Piya Penentu Kejayaan The Red Warriors Musim Ini

Badri Radzi merupakan antara tonggak penting serta
tulang belakang dalam skuad The Red Warriors musim ini.

Jika musim lalu Kapten pasukan The Red Warriors, Badri Radzi antara individu yang bertanggungjawab membawa pulang beberapa trofi kejuaraan ke negeri Kelantan, kini musim 2012 menyaksikan beliau masih lagi diperlukan oleh skuad Sang Kijang dalam memastikan pasukan Gergasi Pantai Timur itu mampu memberikan saingan dalam beberapa kejohanan utama seperti Liga Super, Piala FA, Piala AFC, dan Piala Malaysia. Meskipun gagal mengulangi kejayaan musim lalu dengan membawa pulang Piala Sumbangsih Sultan Haji Ahmad Shah ke Kota Bharu, namun azam yang jitu ditunjukkan oleh Badri dan rakan sepasukan dalam saingan Liga Super mula meyakinkan para penyokong setia The Red Warriors walaupun mereka harus berputih mata di tangan Negeri Sembilan pada perebutan Piala Sumbangsih awal musim ini.

Piya pasti tidak ingin kecewa lagi dalam Final Piala FA kali ini.
Credit Picture : Mark Deen

Jika dinilai prestasi kapten The Red Warriors itu pada beberapa perlawanan terakhir, ternyata sentuhan 'ajaib' Piya masih lagi berbisa sehingga menyaksikan The Red Warriors kini layak ke Pusingan Kalah Mati Piala AFC dan berkemungkinan besar bakal menyaksikan Kelantan melayan kunjungan Sang Peteh ke Kota Bharu. Tidak cukup dengan itu, kecemerlangan Piya memimpin barisan The Red Warriors seharusnya diberi pujian kerana Kelantan kini berada di tangga tiga pasukan terbaik dalam saingan Liga Super Malaysia setakat ini dan berkelebihan beberapa perlawanan. Apa yang pasti, kepimpinan yang dimiliki oleh Piya semakin terserlah apabila beliau dan rakan-rakan berjaya melangkah ke Final Piala FA musim ini dan fokus pasti terarah untuk membawa pulang trofi yang satu-satunya tidak pernah dijulang sepanjang penubuhan Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA).

Azlan Ismail (Kiri) kini sudah pulih sepenuhnya daripada masalah kecederaan
dan dijangka bakal bergandingan dengan Norshahrul pada malam ini.
Credit Picture : Yusran Yusof

Menjelang aksi bertandang ke Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya untuk bertemu dengan pasukan PKNS Selangor FC, Kelantan pastinya diramalkan mempunyai persediaan yang cukup sama ada dari segi mental dan juga fizikal memandangkan beberapa pemain seperti Azlan Ismail kini sudah pulih dari kecederaan. Kreativiti Piya sudah semestinya ditagih oleh The Red Warriors pada malam ini dalam memastikan tiga mata berharga menjadi milik mereka selain mereka mampu mencerahkan peluang untuk mengekalkan kejuaraan Liga Super yang dimenangi musim lalu.


GOMO KELATE GOMO... PAKAT SERBU STADIUM BANDARAYA PETALING JAYA MALAM INI!!

Tiada ulasan :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...